JANNEKE VAN HEESWIJK

Al van kinds af aan ging haar hart sneller kloppen bij het horen en zien van de welbekende ‘liedjes’ drummers Chris Whitten (toerde met Paul Mc Cartney), Roger Taylor (Queen) en Stewart Copeland (The Police). Typisch drummers die niet zozeer een show off aan technische hoogstandjes weggaven, maar het lied begeleidden en ondersteunden met de juiste groove en het juiste gevoel en datgene speelden wat echt recht deed aan het lied. Voorbeelden van vrouwelijke drummers zag ze destijds niet.

Op tienjarige leeftijd ging zij met een vriendje van de basisschool mee naar zijn drumles aan de muziekschool en mocht ze voor het eerst achter een drumstel zitten en drummen. Toen wist ze het zeker:dit was haar roeping! Zij zou (vrouwelijke) drummer worden! Toch duurde het nog tot haar 19e verjaardag voordat zij zelf drumlessen kon gaan nemen.

Na 3 maanden privé drumles deed zij in 1999 auditie aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en werd toegelaten tot de vooropleiding ‘Slagwerk docent geïmproviseerde muziek’. Sinds haar studie aan het conservatorium houdt ze ook van improvisatie en zijn haar ogen en oren ook geopend voor jazz- en popdrummers zoals bijvoorbeeld Brian Blade en Steve Gadd.

Janneke studeerde in 2003 met succes als eerste vrouwelijke drummer af aan het Brabants Conservatorium. Sindsdien is zij te zien op diverse nationale en internationale podia. Janneke is een creatieve duizendpoot, ze schrijft haar eigen popsongs, speelt gitaar, piano, percussie en blokfluit. Ze is een liedjesdrummer, houdt ervan om de juiste groove en feel neer te zetten bij popsongs en neemt tegelijkertijd ook nog eens voortreffelijk de leadvocalen voor haar eigen rekening. Ja, juist, net als Phil Collins! Haar bijnaam in de muziekwereld is trouwens wel Ringa, de vrouwelijke variant van Ringo Starr (The Beatles).
Ze kent de liedjes en drumpartijen van The Beatles zo goed ‘by heart’ dat deze bijnaam terecht is.

Terug

CONTACT
  Janneke van Heeswijk “Hit It” Music Productions

  Postadres:
  Antoine Artsplein 15
  5037RR Tilburg

  E-mail: info@jannekevanheeswijk.nl
  Telefoon: +31 6 11 24 14 59